Έρευνα του King’s College London που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Aging» διαπίστωσε ότι η θεοβρομίνη, μια κοινή φυτική ένωση που προέρχεται από το κακάο και βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα, μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό της βιολογικής γήρανσης.
Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα θεοβρομίνης στο αίμα των συμμετεχόντων με δείκτες βιολογικής γήρανσης που ανιχνεύονται στο αίμα και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα θεοβρομίνης στο αίμα τους, είχαν βιολογική ηλικία χαμηλότερη από την πραγματική.
Παρά τα ενθαρρυντικά ευρήματα, οι ερευνητές τονίζουν ότι η αυξημένη κατανάλωση μαύρης σοκολάτας δεν είναι αυτομάτως ωφέλιμη, καθώς περιέχει επίσης ζάχαρη, λιπαρά και άλλες ουσίες και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση αυτής της συσχέτισης σε μεγαλύτερο βάθος.
