The New Black Project
  • ESG
    • Action Community
    • CSR
    • Environment
    • Governance
    • Social
  • Business Growth
    • Business News
    • Global Market
  • Personal Growth & BioHacking
    • Προσωπική Ανάπτυξη
    • Διατροφή
    • Υγεία
    • Άσκηση
    • Εκπαίδευση
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
  • Black Spotlight
    • BlackOpinion
    • Interviews
  • Technology
    • Artificial Intelligence (AI)
  • Events

About Us

Reading: Κατανάλωση κρέατος σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Share
Font ResizerAa
The New Black ProjectThe New Black Project
Search
  • The New Black Guide
  • Events
  • ▶ Κατηγορίες ◀
    • ESG
    • Business Growth
    • Personal Growth & BioHacking
    • Black Spotlight
    • Technology
  • ▶ Bookmarks ◀
    • My Bookmarks
Have an existing account? Sign In
Follow US
© The New Black Project. IKAROS Creative Solutions. All Rights Reserved.
Αρχική » Blog » Κατανάλωση κρέατος σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Top-NewsΔιατροφή

Κατανάλωση κρέατος σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Published 06/11/2025
Share
2 Min Read

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕλΣτατ, σε συνδυασμό με στοιχεία άλλων φορέων (Ι.Ε.Λ.Κ.Α. κ.α.), παραθέτουμε το κλείσιμο του 2024 όσον αφορά στο κρέας:

  • Μέση μηνιαία κατανάλωση: 9,4 kg κρέατος ανά άτομο (αύξηση 0,4 % σε σχέση με το 2023). Παρά την αύξηση της ποσότητας, η συνολική λιανική κατανάλωση κρέατος έπεσε κάτω από τους 500.000 τόνους το 2023, για πρώτη φορά μετά το 2000
  • Μέση δαπάνη για κρέας: 76,11 € τον μήνα (αύξηση 3 %)
  • Το 10 % καταναλώνει πλέον κρέας μόλις μία φορά την εβδομάδα. Στον αντίποδα η Κρήτη, καθώς ένας στους τρεις τρώει κρέας περισσότερες από τρείς φορές την εβδομάδα!
  • Καταγράφεται μείωση στην κατανάλωση χοιρινού (16 %), βόειου (15 %) και πουλερικών (1,5%)
  • Το 10 % αποφεύγει συστηματικά το κρέας, 10 % καταναλώνει κρέας μόλις μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 40% επιλέγει συχνά κύριο πιάτο με κρέας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μείωση στην κατανάλωση συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική πίεση, καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες ή στρέφονται σε φθηνότερες επιλογές

Τι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Η κατανάλωση κρέατος στην Ε.Ε. αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2019, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση των τελευταίων ετών
  • Η μέση πρόσληψη κρέατος στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. το 2024 ήταν 66 κιλά ανά άτομο (αύξηση δύο κιλών από το 2023)
  • Το περισσότερο κρέας καταναλώνεται σε (88 κιλά κατά κεφαλή), Ιρλανδία (87 κιλά), Πορτογαλία και Ισπανία (85 κιλά)
  • Η Γερμανία καταναλώνει 53 κιλά ανά άτομο, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και μεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη κατανάλωση κρέατος.

You Might Also Like

Πώς η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την καλή υγεία του εντέρου

Ε.Ε.: Δέσμη μέτρων για βιώσιμες μεταφορές, σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας και πράσινα καύσιμα

Καταιγίδα στις αγορές: Βουτιά στα χρηματιστήρια, νέες ισορροπίες στην οικονομία

Νέα εποχή για την ελληνική ενέργεια: Chevron και Helleniq Energy στο τιμόνι των θαλάσσιων ερευνών

Super markets 2024: Πωλήσεις 13,06 δισ. και άνοδος 4,38%

TAGGED:βόειοδιατροφικές τάσειςΕΕΕλλάδαΕΛΣΤΑΤΙΕΛΚΑκατανάλωση κρέατοςπουλερικάχοιρινό
Share This Article
Facebook X Email Print

Trending Stories

Προσωπική ΑνάπτυξηΥγεία

Τι αποκαλύπτει το ποτό σου για τα συναισθήματά σου

12/11/2025
Business GrowthEnvironmentEvents

Αθήνα: 15ο Διεθνές Συνέδριο-Έκθεση και AgriVoltaics 2025

16/11/2025
ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI)Top-News

Μελέτη: Οι εφαρμογές ΑΙ κάνουν λάθη στο 45% των απαντήσεων για την επικαιρότητα

23/10/2025
Top-NewsΔιατροφήΥγεία

Η μυστική δύναμη πίσω από κάθε κύτταρο σου

03/12/2025
Business NewsTECHNOLOGYTop-News

Η BYD «προσπέρασε» την Tesla

24/03/2025
Action CommunityEvents

«Ladies run» στη Βουλιαγμένη

10/10/2025

Follow US on Social Media

Facebook Tiktok Instagram
The New Black Project

More from The New Black Project

  • contact@thenewblack.gr
  • Privacy Policy

© The New Black Project. Web Design by IKAROS Creative Solutions. All Rights Reserved.

adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?