Η διαδικασία της ανακύκλωσης βιοαποβλήτων
- Διαχώρισε τα οργανικά απορρίμματα και τοποθέτησέ τα σε χάρτινη ή βιοαποδομήσιµη σακούλα
- Ρίξε τα βιοαπόβλητα στους καφέ κάδους. Βιοαπόβλητα συνιστούν τα υπολείμματα ωμών και μαγειρεμένων τροφών και τα απορρίμματα από κήπους και πάρκα, όπως λουλούδια, κλαδιά κ.α.
- Το βιοαπόβλητα οδηγούνται σε εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κοµποστοποίησης ώστε να γίνουν κοµπόστ
- Το κομπόστ χρησιμοποιείται ως λίπασμα για να φτιάξουμε χώμα που κάνει καλό στα φυτά. Έτσι, το περιβάλλον αναζωογονείται και δημιουργεί οξυγόνο για όλους.
Τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο
- Φρούτα και λαχανικά
- Αλεύρι, ρύζι, δημητριακά
- Στάχτη τζακιών
- Γαλακτοκομικά, αυγά
- Υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών (εκτός από μεγάλα κόκκαλα)
- Υπολείμματα και φίλτρα από καφέ και τσάι
- Ξηρούς καρπούς και τα περιβλήματά τους
- Φύλλα, άνθη, γκαζόν
- Οπωροκηπευτικά, κουκούτσια.
Τι δεν ρίχνουμε στον καφέ κάδο
- Τροφές και περιττώματα ζώων
- Πλαστικό και γυαλί
- Μέταλλο
- Μπαταρίες, λαμπτήρες, διάφορα μικροαντικείμενα και συσκευασίες κάθε είδους
- Απόβλητα υγειονομικού τύπου
- Υπολείμματα τσιγάρων
- Υφάσματα.