Στην πρώτη θέση της λίστας του «Taste Atlas» με τα εκατό κορυφαία τυριά σε ολόκληρο τον κόσμο για το 2025 φιγουράρει η γραβιέρα Νάξου, αφήνοντας πίσω της εμβληματικά τυριά άλλων χωρών, όπως τα ιταλικά παρμεζάνα, μπουράτα, μοτσαρέλα και γκράνα παντάνο.
Το δημοφιλές ελληνικό τυρί παράγεται εδώ και εβδομήντα χρόνια από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία 598 κτηνοτρόφων του νησιού, ενώ εξάγεται σε δεκαεννιά χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Κύπρος, Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη δεκάδα της λίστας βρίσκονται δύο ακόμη σπουδαία ελληνικά τυριά, η γραβιέρα Κρήτης και η κεφαλογραβιέρα.
