tumblr_n0fucaZ7yv1toxwd4o1_500

Love me… Love me not

Κατερίνα Πιπέρη

Όλοι οι άνθρωποι, κι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, έχουν κάνει ως σκοπό της ζωής τους την αναζήτηση της αγάπης. Φιλικής, ερωτικής και κάθε άλλου είδους αγάπης. Έχει γίνει λοιπόν στόχος ζωής, έμπνευση για συγγραφείς και καλλιτέχνες, κύριο θέμα τραγουδιών, θεατρικών έργων και ταινιών. Πλανάται στον αέρα σαν ένα όνειρο, ένα υπέρτατο, πολύτιμο δώρο. Και σαφώς είναι. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, τα πάντα γύρω μας είναι περιτριγυρισμένα από αγάπη και αυτό αποτελεί κινητήριο δύναμη. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, η αγάπη είναι ικανή να γκρεμίσει τείχη, να ξαναχτίσει νέα, να ντύσει καρδιές και να ισοπεδώσει ολοκληρωτικά εγωισμούς.

Πριν προσπαθήσουμε όμως να δώσουμε αγάπη στους γύρω μας, πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει ένα άλλο, πολύ σημαντικό και μεγάλης σημασίας έργο. Θα πρέπει να έχουμε μάθει πώς να αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και κάθε πτυχή αυτού, άσχημη ή όμορφη, σκοτεινή ή αισιόδοξη. Να μάθουμε, ναι μεν να τον πιέζουμε και να τον ωθούμε να γίνεται συνεχώς καλύτερος, χωρίς όμως να είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές και επικριτές. Έργο δύσκολο, το ξέρω. Αλλά τόσο ουσιαστικό, που θα πρέπει πρωτίστως αυτός να είναι ο στόχος μας. Και εννοείται πως δε θέλουμε να φτάσουμε ούτε στο άλλο άκρο – εκείνο της ωραιοπάθειας.

LOV_Facebook_Cover_Photo

Έχετε σκεφτεί πως, μήπως η αγάπη που ψάχνετε πρέπει να ξεκινήσει από εσάς πρώτα; Σκεφτήκατε αν σας αγαπάτε; Είναι πράγματι από τα πιο σπουδαία και πολύτιμα δώρα να έχεις στην ζωή σου ανθρώπους που να σε καταλαβαίνουν, να σε δέχονται έτσι ακριβώς όπως είσαι. Μαζί θα κάνετε την ζωή ακόμα πιο όμορφη γεμίζοντας με χρώματα τις συννεφιασμένες, γκρίζες μέρες. Αν έχεις στην ζωή σου τέτοιους ανθρώπους μπορείς να ονομαστείς και ευλογημένος.

Αλλά με εσένα τι γίνεται; Σε εκτιμάς; Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε αγάπη από τους άλλους αν δεν εκτιμάμε τους εαυτούς μας. Γι’ αυτό λοιπόν, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μας αγαπήσουμε, να βρούμε τις ισορροπίες και τα όριά μας, τα θέλω και τα όνειρά μας. Και κάθε φορά που πέφτουμε, αντί να κοιτάξουμε για να δούμε ποιος ήταν δίπλα μας, ας δώσουμε μία μεγάλη ώθηση στον εαυτό μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει και πιο εύκολο οι γύρω μας να μας πάνε ακόμα πιο ψηλά.

Και ως άνθρωπος, ναι θα πληγωθείς. Και αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι. Και τι θα ήταν η ζωή άλλωστε χωρίς λίγο αλάτι; Αλλά πριν πέσεις στα πατώματα για κάτι ή κάποιον, αναλογίσου. Αξίζει; Αξίζει να γεμίσεις την καρδιά και το μυαλό σου με αρνητικά συναισθήματα; Αξίζει να γίνεσαι κομμάτια για οτιδήποτε και οποιονδήποτε; Γι’ αυτό βάλε όρια σε όσους και όσα σε τραβούν προς τα κάτω. Το να αγαπάς εσένα δεν είναι θέμα εγωισμού αλλά αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης. Μην περιμένεις να λάβεις αγάπη, αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου πιστεύεις πως δεν την αξίζεις.

Έτσι, δε θα είσαι και ποτέ μόνος. Θα έχεις πάντοτε εσένα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μην χάνουμε την ταυτότητά μας, αυτό που μας κάνει μοναδικούς από τους άλλους γύρω. Έχουμε φτέρα και είναι στο χέρι μας αν θα τα ανοίξουμε και θα πετάξουμε ή θα τα φορτώσουμε με αρνητισμό και ηττοπάθεια έτσι ώστε να γίνουν ασήκωτα.

 

Πηγές εικόνων: www.tumblr.comlovapp.co

Κατερίνα Πιπέρη
Κατερίνα Πιπέρη

Bonjour! Είμαι η Κατερίνα,20 χρονών και σπουδάζω φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Πατρών. Μου αρέσει να γράφω,να ασχολούμαι με το tumblr μου,τα ψώνια,οτιδήποτε σχετίζεται με το Παρίσι και οι όμορφες βόλτες.Φωτογραφίζω οτιδήποτε όμορφο δω και μου προσφέρει έμπνευση, αφού έχω μεγάλη αγάπη στις φωτογραφίες αλλά και στα καλαίσθητα πράγματα. Θα με δεις μπροστά στην ντουλάπα σου να σου διαλέγω ρούχα αφού ένα από τα ελαττώματά μου είναι πως δεν μπορώ να βγω έξω απεριποίητη. Έχω μεγάλη πίστη στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους φίλους μου. Θα με γνωρίσεις λοιπόν καλύτερα μέσα από τα άρθρα μου. Καλή διασκέδαση.

tumblr_o2cbitBht01s6vzbko1_1280
111111

Κάντε ένα σχόλιο: