3

Το Espresso room δεν είναι μόνο το “δωμάτιο” του καφέ

Εκδοτική Ομάδα

Βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στου Γουδή. Nεανικό, γλυκό και ευχάριστο, το Espresso room άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο και ήδη αποτελεί φοιτητικό στέκι για καφέ, σνακ και ροφήματα, όλες τις ώρες της ημέρας.

9

Οι θαμώνες πολλοί, είτε περαστικοί, για ένα καφέ στο χέρι και κατευθείαν στο μάθημα ή στη δουλειά, είτε πιο άνετοι, με όρεξη για κουβέντα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, σίγουρα η ατμόσφαιρα, αλλά και ο καλός καφές σου φτιάχνουν τη διάθεση.

O καφές είναι απολαυστικός και ικανοποιεί όλα τα γούστα. Στον κατάλογο μπορείς να βρεις τις κλασικές επιλογές, αλλά και συνδυασμούς με προσθήκη σοκολάτας και παρόμοιες γλυκές ακολασίες, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία τσαγιού. Το βασικότερο όμως, είναι ότι υπάρχουν σπιτικά ροφήματα, όπως η φοβερή λεμονάδα που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει θραύση. Οι σπιτικές πινελιές επεκτείνονται και στα φαγώσιμα είδη, με πεντανόστιμες πίτες, σάντουιτς, μπάρες δημητριακών και άλλες λιχουδιές.

aa

Επειδή περνάμε εκεί άπειρες ώρες κάθε εβδομάδα, δε μπορούσαμε να μη γνωρίσουμε τη γλυκιά και δημιουργική του ιδιοκτήτρια, Άρτεμις, η οποία έχει ακούσει όλες τις ατυχίες, αλλά και τα κωμικά της ζωής μας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να την ακούσουμε και εμείς.

Πώς σου ήρθε η ιδέα να ανοίξεις αυτή τη μικρή επιχείρηση;

Ως φοιτήτρια, έκανα αυτή τη δουλειά για να βγάλω ένα χαρτζιλίκι. Μου άρεσε πολύ γιατί είμαι κοινωνική και μέσα από αυτήν έρχεσαι σε επαφή με όλους τους φοιτητές που υπάρχουν στην περιοχή. Οπότε αποφασίσαμε, ό,τι λεφτά είχαμε και δεν είχαμε, να τα επενδύσουμε εδώ και να ανοίξουμε δύο θέσεις εργασίας, μία για εμένα και μία για το φίλο μου το Μάκη.

Τι σε δυσκολεύει πιο πολύ, εκτός από την οικονομική κρίση;

Νομίζω ότι αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο είναι οι πάρα πολλές ώρες που χρειάζεται να βρισκόμαστε στο μαγαζί. Το ό,τι πολλές φορές δεν έχουμε ζωή εκτός του μαγαζιού.

10991379_1549001485381435_4718142838606156304_n

Ποιο είναι το μυστικό της όμορφης ατμόσφαιρας που έχει το Espresso Room;

Φωνάζει ο Μάκης τώρα ότι το μυστικό της ωραίας ατμόσφαιρας είναι αυτός. Πέρα από τις βλακείες, νομίζω ότι εγώ είμαι το μυστικό, που είμαι έτσι γλυκιά, επικοινωνιακή, όμορφη, ψηλή, μελαχρινή. Τώρα χωρίς πλάκα, δεν ξέρω τι φαίνεται προς τα έξω, αλλά νομίζω ότι το κυριότερο είναι ότι αγαπάμε πολύ το μαγαζί και μας αρέσει πάρα πολύ να είμαστε μαζί με τους φοιτητές. Γιατί όλη η περιοχή όταν λείπετε είναι δραματική! Μέσος όρος ηλικίας, για να είμαι έτσι λίγο επιεικής, 62 χρονών.

10553428_1435625496719035_5191902812570764593_n

Κάθε μέρα συναντάς πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που έρχονται εκεί για να τους περιποιηθείς. Πώς είναι να βλέπεις καθημερινά διαφορετικές προσωπικότητες και να μαθαίνεις τις ιστορίες τους;

Το ότι συναναστρεφόμαστε κάθε μέρα διαφορετικούς ανθρώπους είναι το αγαπημένο μου κομμάτι της δουλειάς. Όλος αυτός ο ενάμισης χρόνος που είμαστε ανοιχτά με ολοκληρώνει κάπως. Στην αρχή έρχονταν άνθρωποι και δε σου μιλούσαν, ήταν κακόκεφοι, αυστηροί. Μας έκριναν για τον καφέ, μέχρι και για το χαρακτήρα μας, τέλος πάντων όλα αυτά που γίνονται στη δουλειά. Τώρα, όμως, έρχονται και ξέρω ότι θα μας πουν τις εφηβικές τους ανησυχίες -γιατί έφηβοι είστε ακόμα-, τα προβλήματα, θα μας πουν τι έκαναν το προηγούμενο βράδυ! Και μου αρέσει ακόμα όταν έρχονται μεγάλοι άνθρωποι που είναι πιο δύστροποι και τελικά φεύγουν με το χαμόγελο. Είναι σημαντικό.

h

Θεωρείς ότι ένα μικρό cafe έχει δυνατότητες εξέλιξης ως επιχείρηση; Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η οικονομία στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να μας δώσει μία ώθηση για να ανοίξουμε κάτι μεγαλύτερο. Μας βοηθά όμως να προχωρήσουμε και παράλληλα με αυτή, να βρούμε κάτι κάποια στιγμή, στο αντικείμενό του ο καθένας. Το όνειρό μου είναι να φτιάξουμε το Espresso Room 2!

Χωρίς τίτλο

Espresso Room

 Δημητρίου Γουλιάμου 60, Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή

 210 7710505

 06:30-21:30 (δεν το έχουμε πετύχει ποτέ κλειστό!)

 www.facebook.com/espressoroomgr

Εκδοτική Ομάδα
Εκδοτική Ομάδα

Ελένη Πουλογιαννοπούλου και Μαρίνος Σωτηρόπουλος

2
giphy

Κάντε ένα σχόλιο: