αρχείο λήψης

Dislike button: έρχεται;

Μάγδα Αλμπούρα

Είναι σίγουρο ότι όσοι χρησιμοποιούμε το Facebook, έχουμε κάνει πολλά likes σε γνωστούς και φίλους, σε όλων των ειδών τις δημοσιεύσεις τους. Είναι καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και την ιδέα πως, όταν κάτι δε μας αρέσει, θα έχουμε την επιλογή να το δηλώσουμε, καθώς έρχεται και επίσημα πλέον το dislike button.

dislike-button

Ο ίδιος ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 όταν ερωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, πως το dislike button είναι προ των πυλών. Εδώ και χρόνια οι χρήστες του Facebook ζητούσαν έντονα τη δημιουργία του, η ιδέα αυτή όμως ήταν κάτι που τρόμαζε τους δημιουργούς του, καθώς δεν επιθυμούσαν να χρησιμοποιηθεί ως μια άλλη επιλογή για bullying ή ως στοχευμένη επίθεση σε κάποια άτομα. Το dislike button θα έχει ως σκοπό την έκφραση της δυσαρέσκειας των χρηστών για ένα άσχημο γεγονός που δημοσιεύει ένας χρήστης ή κάποια ειδησεογραφική σελίδα, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Zuckerberg, δεν είναι όλες οι στιγμές καλές και θα πρέπει να εκφράζεται και η δυσαρέσκεια, η παρηγοριά και η αλληλεγγύη των υπολοίπων χρηστών.

Ο Μr Facebook στις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Τρίτη, έφερε ως παράδειγμα για την χρησιμότητα του dislike button την ανάγκη να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των ανθρώπων για δημοσιεύσεις που αναφέρονται στην προσφυγική κρίση, και συναφή θέματα, όπου δεν είναι εύκολο σε κανέναν να δηλώσει ότι κάτι τέτοιο του αρέσει, εντούτοις όμως θέλει να εκφράσει το ενδιαφέρον του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βέβαια, το dislike δεν είναι κάτι το οποίο θα μπει σύντομα στη ζωή μας, αλλά κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν οι τεχνικοί και θα δοκιμαστεί σιγά σιγά σε μικρές ομάδες χρηστών αρχικά.

Μάγδα Αλμπούρα
Μάγδα Αλμπούρα

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, την οποία υπεραγαπώ για πολλούς λόγους. Τα τελευταία τρία χρόνια σπουδάζω δημοσιογραφία στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Λατρεύω να ακούω μουσική, να πηγαίνω σε συναυλίες, να γνωρίζω κόσμο, και να βρίσκομαι σε μεγάλες παρέες. Είμαι μανιακή με τα social media και συνήθως θα με δείτε να φλυαρώ. Πιστεύω πως το παν στη ζωή είναι οι καλοί φίλοι.

11992408_1037576962949849_644270579_n
Print

Κάντε ένα σχόλιο: