3504273242_937c44e018

Μυστήριο στο Σταθμό του Μονάχου

Μαρίνος Σωτηρόπουλος

Στην ιστορία μυστηρίου που ακολουθεί πρωταγωνιστούν ο υποφαινόμενος και οι γονείς του. Τα γεγονότα είναι πραγματικά και έλαβαν χώρα στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου, ανήμερα των Χριστουγέννων 2014.

«Μα είναι δυνατόν να είναι όλα κλειστά; Ακόμα και οι καφετέριες και τα εστιατόρια;» «Πάνε να μας χαλάσουν τις διακοπές, ε;» «Δεν έχουμε την ανάγκη τους, αύριο θα πάρουμε το τρένο και θα πάμε στην Αυστρία. Α, στο σταθμό του τρένου δεν ήταν όλα τα εστιατόρια ανοιχτά;» «Ναι, πάμε να τσιμπήσουμε κάτι εκεί και μετά για ύπνο».

Στο σταθμό λοιπόν. Καθόμαστε στα σκαμπό, έρχονται τα λουκάνικα, έρχονται και οι μπίρες. «Αγενής αυτός ο Τούρκος στο ταμείο, τον ρώτησα αν μιλάει Αγγλικά και θύμωσε. Μέσα στο σταθμό τώρα, φαντάσου!»

Η συζήτηση έχει αποκλειστικό θέμα τις διακοπές μας στην Αυστρία, τι θα κάνουμε μόλις φτάσουμε στο χωριό, πότε θα ψωνίσουμε, πόσο θα ξεκουραστούμε.

Πέφτει το γάντι μου, μου το επιστρέφει κάποιος που στέκεται όρθιος πίσω μου. Εγώ δεν τον βλέπω, αλλά οι γονείς μου απέναντι σκανάρουν και ξεκινούν την ανάλυση, παριστάνοντας ότι δεν τον κοιτάνε. «Τι να είναι αυτός; Τούρκος μοιάζει» «Ή Άραβας ίσως. Γιατί μας κοιτάει συνέχεια;»

Γυρίζω διακριτικά. Ο μελαμψός κύριος έχει καρφώσει το βλέμμα του που μου προκαλεί φόβο πάνω μου. Περιμένω λίγο και ξανακοιτάω. «Γιατί μας κοιτάει συνέχεια; Τι κάνει τόση ώρα όρθιος  πίσω μας;»

 

-Φέρε μου την τσάντα σου, τάχα μου ότι θέλω κάτι να δω, να την βάλουμε από αυτή τη μεριά.

-Λες να είναι κλέφτης δηλαδή;

-Ναι, μας έκανε να τον εμπιστευτούμε πιάνοντας το γάντι που έπεσε για να μας κλέψει τα πράγματα σε λίγο. Έτσι κάνουν αυτοί.

-Ακόμα με κοιτάει, αρχίζω να φοβάμαι.

-Μην ξεχνάτε ότι είμαστε και στο σταθμό, γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.

-Τζιχαντιστής θα είναι, περιμένει το συνεργό του με τη βόμβα.

-Μπα, πιο πολύ για κλέφτης μου φαίνεται.

-Εκτός αν είναι αστυνομικός σε μυστική αποστολή. Θα τους βάζουν στο σταθμό να παρακολουθούν τι γίνεται.  Έχω έναν πελάτη αστυνομικό που είναι έτσι ύποπτη φάτσα και τον βάζουν να διεισδύει στα κυκλώματα των εγκληματιών.

-Υπάρχουν πολλές τέτοιες επιχειρήσεις. Σίγουρα θα βάζουν και στους σταθμούς.

-Αν είναι έτσι τον παίζει καλά το ρόλο του.

-Μα ναι, τους διαλέγουν για να μοιάζουν με εγκληματίες.

-Μπα, μάλλον κλέφτης θα είναι  που περιμένει την ευκαιρία.

-Τι κάνει τώρα;

-Έκατσε στο πίσω τραπέζι.

-(διακριτικό γύρισμα) Έκατσε από τη μεριά που μας βλέπει καλά. Σίγουρα μας παρακολουθεί.

-Λέτε να μας ακολουθήσει στο ξενοδοχείο;

-Πάμε να φύγουμε να δούμε τι θα κάνει.

-Προσοχή στα πράγματά σας.

-Σηκώθηκε κι αυτός. Κρατάει μια μπίρα και κάνει ότι πίνει.

-Έρχεται!

-Excuse me, can I take these?

Αρπάζει τα τρία κουτάκια από τις άδειες μπίρες μας και φεύγει, σχεδόν τρέχοντας.

 

Η ιστορία μας γκρεμίζεται εδώ. Επρόκειτο περί «παλιατζή πολυτελείας», που περιμένει υπομονετικά, συλλέγει και εμπορεύεται άδεια αλουμινένια κουτιά. Είναι μια πηγή εσόδων κι αυτή. Ήμαστε καλή λεία κι εμείς, με τρία μεγάλα αλουμινένια κουτιά μπίρες, έτοιμοι να τα πετάξουμε.

Τα πράγματα δεν μας τα έκλεψε, αλλά οι διακοπές μας συνεχίστηκαν με ένα γκρεμισμένο μυστήριο. Παίξαμε όμως για λίγο στη δική μας αστυνομική περιπέτεια. Κι ας τον βγάλαμε τον άνθρωπο τρομοκράτη και εγκληματία.

Πηγές Φωτογραφιών: www.flickr.com

Μαρίνος Σωτηρόπουλος
Μαρίνος Σωτηρόπουλος

Μεγάλωσε και μένει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει Ιατρική. Ασχολείται με τις νευροεπιστήμες, τη jazz μουσική, τη συλλογή του με παλιά τηλέφωνα και μία περίεργη έννοια που ονομάζει “ποιότητα” και περιλαμβάνει ό,τι του αρέσει κατά καιρούς. Ενθουσιάζεται με τους ανθρώπους που επιλέγουν να πρωταγωνιστούν στη ζωή τους. Πιστεύει στο καλό ντύσιμο, γιατί κάθε μέρα συναντάμε τη μοίρα μας, και πρέπει να το κάνουμε ευπρεπώς.

strange-fruit-animation
Dhaka 573-L

Κάντε ένα σχόλιο: