IMG_20170514_104615

Μια εικόνα χίλιες λέξεις (το thenewblack.gr στη Σαντορίνη)

Στράτος Ξυράφης

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Ampelos 2017, που πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης, είχα την τύχη να ανακαλύψω τα μοναδικά τοπία του νησιού, να γνωρίσω τον Θηραϊκό αμπελώνα και να γευτώ τα ιδιαίτερα κρασιά του.

Το παρόν άρθρο έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο ελπίζω να σας ταξιδέψει και να πάρετε και εσείς μία γεύση απο την ”ηφαιστειογενή αύρα” του νησιού.

Προσγείωση στο ρομαντικό νησί της Σαντορίνης

Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη

IMG_20170514_125722

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Σαντορίνης

IMG_20170512_125223

Οικισμός της Θήρας

DSC06228

Οδεύοντας προς το λιμάνι

DSC06290

Wine bar με θέα τα νησιά Νέα και Παλαιά Καμένη

DSC06254

Απόγευμα στην Σαντορίνη 1

DSC06285

Απόγευμα 2

DSC06237

Η χαρακτηριστική κουλούρα-αμπελιά της Σαντορίνης για προστασία του πρέμνου απο τους δυνατούς ανέμους του Αιγαίου

DSC06305

Ποικιλία Αθήρι σε μορφή κουλούρας

DSC06313

Η αμπελοκαλλιέργεια στη Σαντορίνη χαρακτηρίζεται απο μεγάλες περιόδους ανυδρίας, ακόμη και για 6 μήνες τα πρέμνα δεν ποτίζονται

DSC06314

Οι αποδόσεις σε σταφύλια φτάνουν τα 300-350 κιλά το στρέμμα στους μη αρδευόμενους αμπελώνες.

IMG_20170514_100257

Αμπελότοπος και Ελαιώνας Σαντορίνης

IMG_20170514_120012

Παλαιωμένα μπουκάλια Ασύρτικου (Venetsanos Winery)

IMG_20170514_103003

Δρύινα βαρέλια με το γνωστό Vinsanto (παραδοσιακό γλυκό κρασί)

IMG_20170514_120342

Οινοποιείο Santo Wines Winery

IMG_20170514_125007

Ηλιοβασίλεμα

DSC06194

Το κρασί της εβδομάδας

Σαντορίνη Νυχτέρι 2016 του Συνεταιρισμού Santo Wines

santorini-nykteri_big

Προέλευση: ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Σαντορίνη
Τύπος: Οίνος ξηρός λευκός
Ποικιλιακή σύνθεση: 75% Ασύρτικο, 15% Αθήρι,  10% Αηδάνι
Οινοποίηση: Skin contact, κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: 3 μήνες στο βαρέλι
Χαρακτηριστικά: Κίτρινο – λεμονί χρώμα, μεσαίας έντασης. Στη μύτη έντονα αρώματα λουλουδιών μαζί με πράσινο φρούτο, όπως μήλο και αχλάδι. Στο στόμα είναι ξηρό, με τραγανή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα στις γεύσεις από φρούτο και άνθη. Μια διακριτική νότα από το βαρέλι ενισχύει την ισορροπία. Τελείωμα με διάρκεια.
Φαγητό & κρασί: Συνδυάζεται με λευκά κρέατα και ψάρια.

Πηγή: santowines.gr

Στράτος Ξυράφης
Στράτος Ξυράφης

Γεννήθηκα στο Βέλγιο και ζω στην Αθήνα. Είμαι γεωπόνος και μεταπτυχιακός φοιτητής Οινολογίας-Αμπελουργίας στην Αθήνα. Ως λάτρης του κρασιού, ενθουσιάζομαι ανακαλύπτοντας νέους οίνους, της χώρας μας και όχι μόνο. Μεγάλη μου αγάπη είναι η φωτογραφία, με την οποία προσπαθώ να ανακαλύπτω φυσικά τοπία και να καταγράφω την χαοτική καθημερινότητα των πόλεων που επισκέπτομαι.

kissed-art-58e30010e7680-700
ocd-checklist-487x250

Κάντε ένα σχόλιο: