Cranston-Philip-k-dick-electric-dreams-amazon-feature-IMG-Geekexchange021517

Electric Dreams: Tο τηλεοπτικό γεγονός του 2017

Κάτια Πουλάκη

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Philip K. Dick, την κινηματογράφηση ενός ίσως από τα πιο δυναμικά έργα του, αυτή του Blade Runner, αλλά και μια περίπου δεκαετία μετά το animated film A Scanner Darkly από τον Richard Linklater, επανέρχεται στο προσκήνιο άλλη μια αξιοσημείωτη δουλεία του, αν μη τι άλλο, ταλαντούχου συγγραφέα, αυτήν τη φορά δια χειρός Bryan Cranston. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη σειρά Electric Dreams, το περιεχόμενο της οποίας θα δανειστεί μερικές από τις ιστορίες ανθολογίας του Philip K. Dick.

Photo Credit:  Ben Leuner/AMC

Photo Credit: Ben Leuner/AMC

Ο πρωταγωνιστής του Breaking Bad πρόσφατα έκλεισε μια συμφωνία με την Amazon, ώστε να γυρίσει τη σειρά βασισμένη στο συγγραφικό έργο του Dick. Το Electric Dreams πρόκειται να ενώσει μεταξύ άλλων τους Ronald D. Moore, showrunner των Outlander και Battlestar Galactica, τον executive produser του Justified, Michael Dinner, τον Travis Beacham του Pacific Rim και τον Cranston για να γράψουν και να γυρίσουν 10 αυτοτελή επεισόδια, βασισμένα σε διαφορετικές μικρές ιστορίες του Dick που θα προβληθούν στο Chanel 4 των ΗΠΑ περίπου στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια σενάρια του ευφυή Dick, μερικά από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να γυρίζονται στο Chicago, ωστόσο υπάρχουν και άλλα που περιμένουν να εξερευνηθούν από την οθόνη με την οπτικοποίησή τους από την επιλεγμένη ομάδα των παραπάνω δημιουργών. Η επίσημη ανακοίνωση δίνει μέχρι τώρα τα δυο πρώτα επεισόδια με τίτλους “The Commuter” και “Impossible Planet” με τους Timothy Spall, Jack Reynor και Benedict Wong να φιγουράρουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

tumblr_nd34lx9rs81t3i99fo4_1280

Ο Timothy Spall ως Ed Jacobson στο “The Commuter” είναι ένας απλός υπάλληλος σε έναν σταθμό τρένων, που καλείται να ανακαλύψει ότι ένας αριθμός καθημερινών προαστιακών τρένων έχουν προορισμό μια πόλη που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Καθώς ερευνά αυτό το παράξενο γεγονός, έρχεται αντιμέτωπος με μια εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία τον αναγκάζει να δώσει τους δικούς του αγώνες με τη σύζυγό του Mary (Rebecca Manley) και τον ανήσυχο γιο του Sam (Anthony Boyle). Το σενάριο επιμελείται ο Jack Thorne, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Tom Harper.

Οι Reynor και Wong, από την άλλη, στο “Impossible Planet” – που  σκηνοθετήθηκε και επιμελήθηκε από τον David Farr και γυρίστηκε, βάση πληροφοριών, στο Λονδίνο – υποδύονται δυο αδιάφορους και σχεδόν απογοητευμένους υπαλλήλους διαστημικού τουρισμού σε ένα μάλλον μακρινό μέλλον. Οι ίδιοι λαμβάνουν το αίτημα μιας ηλικιωμένης γυναίκας (Geraldine Chaplin), το οποίο αφορά ένα ταξίδι πίσω στη γη, η ύπαρξη της οποίας πια έχει καταλήξει να αποτελεί έναν παλιό μύθο. Εκμεταλλευόμενοι τη μπερδεμένη κατάσταση στην οποία φαίνεται να βρίσκεται η ευκατάστατη γυναίκα, αναλαμβάνουν το αβέβαιο ταξίδι πίσω στη γη, καθώς όμως η διαδρομή τους ξετυλίγεται, η απάτη τους αρχίζει να τους κατατρώει και τελικά καταλήγουν να ανακαλύπτουν μια γλυκόπικρη αλήθεια που θα εκπλήξει τους πάντες.
Καταγραφή

Μέσα στα 53 χρόνια του σε αυτόν τον κόσμο, ο Philip K. Dick δημοσίευσε 44 νουβέλες και περίπου 121 μικρές ιστορίες που έχουν μεταφερθεί επιτυχώς σε blockbusters και κλασικά κινηματογραφικά αριστουργήματα όπως το Blade Runner, το Total Recall, και το Minority Report. Από την άλλη, τα συγγραφικά του έργα έχουν προκαλέσει την ανταπόκριση του κόσμου σε βασισμένες σε αυτά τηλεοπτικές σειρές, όπως το The Man in the High Castle το 2015 (για το οποίο προβλέπεται επερχόμενος τρίτος κύκλος) και το Total Recall 2070 το 1999. Η οξυδέρκεια και το ανήσυχο πνεύμα του τροφοδοτεί μέχρι και σήμερα την κινηματογραφική βιομηχανία με έργα πλούσια σε νοήματα, διορατικότητα και φαντασία.

Philip K Dick writer HarperCollins Publishers

Philip K Dick writer
HarperCollins Publishers

 

Πηγές Φωτογραφιών : collider.comscifinow.co.ukwinkbooks.net

Κάτια Πουλάκη
Κάτια Πουλάκη

Χαλκιδαία φοιτήτρια στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, πασχίζει να κατανοήσει τον κόσμο και τα κοινωνικά του πρότυπα. Την συνεπαίρνουν τα ταξίδια , η ζωγραφική , η μουσική, οι ωραίες ταινίες και οι ουσιαστικές, γεμάτες περιεχόμενο, συζητήσεις. Όνειρο της, να γυρίσει τον κόσμο. Αγαπά λίγο περισσότερο τους ανθρώπους με έμπνευση και δημιουργικότητα. That's all.

6
nature-street-art-40-58edeb257bdf5__700

Κάντε ένα σχόλιο: