f21291d75cc03ee0_tgf_thm_16.9_1920x1080_1000433_640x360

Το “The Good Wife” τελείωσε, το “The Good Fight” ξεκινά

Μαρίνος Σωτηρόπουλος

Το The Good Wife τελείωσε πέρυσι. Αν τελείωσε με άσχημο ή καλό τρόπο, δε θα το συζητήσουμε τώρα, για να μην κάνουμε spoil. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προετοιμαστείτε για συνέχεια: την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα μία νέα spin-off σειρά με τίτλο “The Good Fight”. Θα βρείτε το trailer στο τέλος του άρθρου.

Η νέα σειρά είναι και αυτή δημιούργημα του Robert και της Michelle King, του ζευγαριού που εμπνεύστηκε και έγραψε το The Good Wife. Θα ξεκινήσει στο Αμερικανικό CBS, με 10 επεισόδια. Σαφώς λιγότερα από τα 22 επεισόδια ανά σεζόν που μας είχε συνηθίσει το TGW. Ίσως είναι 10 αναγνωριστικά επεισόδια που θα καθορίσουν την τύχη του spin-off.  Πρωταγωνιστές είναι οι Christine Baranski, Cush Jumbo, Rose Leslie, Delroy Lindo, Erica Tazel, Sarah Steele και Justin Bartha.

109352_1309b_copy

Από τα ονόματα, βλέπετε ποια είναι η ηχηρή απουσία: η Julianna Margulies, που υποδυόταν την Alicia Florrick. Η “καλή σύζυγος” όπως την περιέγραφε ο τίτλος της προηγούμενης σειράς, αν και αποδείχθηκε ότι ο μόνος ρόλος που δεν έπαιξε ήταν αυτός της καλής συζύγου.

Για όσους δεν έχετε δει το The Good Wife, το πρώτο επεισόδιο μας βρίσκει στην πιο άσχημη στιγμή της Alicia Florrick. Ο σύζυγός της, γενικός εισαγγελέας του Σικάγο, παραιτείται από τη θέση του, παραδέχεται σε μια συνέντευξη Τύπου ότι έχει χρησιμοποιήσει κρατικά κονδύλια για να πληρώσει πολλές πόρνες και ξενοδοχεία και συλλαμβάνεται. Οι συγγραφείς εμπνεύστηκαν την ιστορία εν μέρει από τη Hillary Clinton, το πασίγνωστο σκάνδαλο και τη στήριξή της στο σύζυγό της. Η Alicia στέκεται σιωπηλή δίπλα του, του δίνει ένα χαστούκι backstage και, μετά από πολλά χρόνια απραξίας, αναγκάζεται να ξαναρχίσει την δικηγορική της καριέρα. Το τι γίνεται μετά, είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Η Alicia είναι δικηγόρος, μέτοχος, υποψήφια σε εκλογές, μητέρα, ερωμένη, φίλη, αλλά σίγουρα όχι μια “καλή σύζυγος”.

the-good-wife

Alicia, λοιπόν, δεν υπάρχει στο The Good Fight. Εκεί, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Diane Lockhart, η εντυπωσιακή, μεσήλικη βασική μέτοχος της δικηγορικής εταιρείας όπου δούλευε η Alicia. Την υποδύεται, όπως και πριν, η Christine Baranski, που ίσως να θυμάστε από το Mamma Mia. Η αρχή της νέας σειράς μας βάζει να βλέπουμε την Diane, φεμινίστρια και γνωστή Δημοκρατική, να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα την ορκωμοσία του πρόεδρου Trump, ένα χρόνο μετά τα τελευταία γεγονότα του The Good Wife. Η Diane ήταν ένα διαρκές αίνιγμα, μια εντυπωσιακή παρουσία με πολύ βάθος, και ό,τι μας έδειχνε το TGW από αυτήν και τη ζωή της ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όπως ο έρωτας και ο γάμος της με τον συνομήλικό της Kurt McVeigh, ρεπουμπλικάνο και εμπειρογνώμονα όπλων και βαλλιστικής.

Είναι αρκετά ευκατάστατη και αποφασίζει να αποσυρθεί από τη δουλειά της και να πουλήσει το μερίδιό της στη μεγάλη δικηγορική εταιρεία της. Όμως, την ίδια στιγμή σκάει μια τεράστια οικονομική φούσκα, μια απάτη που είχε στήσει ένας επενδυτής φίλος της, και η ίδια χάνει όλα της τα χρήματα. Η νεαρή Maia, κόρη του απατεώνα και δικηγόρος, βρίσκεται και αυτή εξευτελισμένη. Diane και Maia βρίσκονται χωρίς δουλειά και πηγαίνουν σε μία άλλη μεγάλη δικηγορική εταιρεία του Chicago, όπου δουλεύει και η Lucca Quinn, μια περσόνα που είχε εμφανιστεί προς το τέλος του The Good Wife ως συνεργάτης και φίλη της Alicia.

Η νέα σειρά, από ό,τι φαίνεται, έχει πολλά να μας δείξει. Αν θα είναι τόσο επιτυχημένη και πολύχρονη όσο η προκάτοχός της, θα το δούμε.

Βρείτε πληροφορίες και ενδιαφέρουσες στιγμές στο Facebook page της σειράς.

Μαρίνος Σωτηρόπουλος
Μαρίνος Σωτηρόπουλος

Μεγάλωσε και μένει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει Ιατρική. Ασχολείται με τις νευροεπιστήμες, τη jazz μουσική, τη συλλογή του με παλιά τηλέφωνα και μία περίεργη έννοια που ονομάζει “ποιότητα” και περιλαμβάνει ό,τι του αρέσει κατά καιρούς. Ενθουσιάζεται με τους ανθρώπους που επιλέγουν να πρωταγωνιστούν στη ζωή τους. Πιστεύει στο καλό ντύσιμο, γιατί κάθε μέρα συναντάμε τη μοίρα μας, και πρέπει να το κάνουμε ευπρεπώς.

port-douro-xlarge
DSC06035

Κάντε ένα σχόλιο: