5 μέρη στην Αθήνα με απίστευτη θέα!

Δέσποινα Τσίρου

Λόφος του Στρέφη

Λόφος του Στρέφη

Λόφος του Στρέφη

Αν και θέλει λίγο περπάτημα σε ανηφορικό έδαφος, αυτό που θα αντικρίσετε όταν ανεβείτε στην κορυφή είναι σίγουρο πως δε θα σας απογοητεύσει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια όαση πρασίνου μέσα στο τσιμέντο του κέντρου. Η παλαιότερη ονομασία του ήταν Αγχεσμός και για χρόνια λειτουργούσε εκεί ένα λατομείο, το οποίο έκλεισε τη δεκαετία του ’20. Όταν έκλεισε το λατομείο, άρχισε η δενδροφύτευση του λόφου και τελικά το 1963 η οικογένεια Στρέφη τον δώρισε στο δήμο Αθηναίων. Άξιο προσοχής αποτελεί το γεγονός, ότι λόγω του πράσινου χώρου που δημιουργήθηκε η σημερινή οδός “Εμμανουήλ Μπενάκη”, λεγόταν τότε οδός Προαστίου.

Λόφος Νυμφών (Αστεροσκοπείου) – Λόφος Μουσών (Φιλοπάππου) – Πνύκα

Πνύκα

Πνύκα

Όλες αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται ουσιαστικά στην ίδια περιοχή, αλλά δεν είναι το ίδιο μέρος. Κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή θέα. Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα γενικό προσανατολισμό αυτός θα ήταν ο εξής: Λόφος Νυμφών (Βόρειο Άκρο) – Πνύκα (Μέση) – Λόφος Φιλοπάππου (Νότιο Άκρο). Αξίζει να επισκεφτείτε κάποιο από αυτά κατά τη δύση του ηλίου, όπου ο ουρανός παίρνει καλειδοσκοπικά χρώματα.

Κάτοψη

Κάτοψη

Λόφος Νυμφών/Αστεροσκοπείου

Λόφος Νυμφών/Αστεροσκοπείου

Μνημείο Φιλοπάππου

Μνημείο Φιλοπάππου

Θέα Βουλιαγμένης

Θέα Βουλιαγμένης

Θέα Βουλιαγμένης

Είναι ένα αδιέξοδο πάνω από τη λίμνη Βουλιαγμένης, που σου προσφέρει το απέραντο γαλάζιο στο πιάτο. Αν και ο χώρος είναι λίγο περιορισμένος, αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον βρίσκεται κοντά στα νότια και θέλει να πιει χαλαρά έναν καφέ στο χέρι, απολαμβάνοντας τη θάλασσα.

Λόφος Πανί

Βρίσκεται πάνω από τη Λεωφόρο Αλίμου και θεωρείται ότι πήρε το όνομα του από τον αρχαίο θεό Πάνα, καθώς εκεί βρισκόταν λατρευτικός χώρος προς τιμήν του. Αν ανεβείτε το λόφο που βρίσκεται πάνω από το πάρκο με τα γήπεδα του τένις, θα θαυμάσετε όχι μόνο τον Σαρωνικό κόλπο, αλλά και την Ακρόπολη μαζί με το Λυκαβηττό. Κι όμως!Μολονότι απέχουν περίπου 15 χλμ, μπορείτε να τα δείτε.

Λόφος Πανί - Άλιμος

Λόφος Πανί – Άλιμος

Αιξωνή Γλυφάδας

Βρίσκεται πάνω από τη “Γούναρη”, αρκετά γνωστή οδό για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Εύκολα προσβάσιμη με αμάξι, είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις και άλλα άτομα που θα βρίσκονται ήδη εκεί. Αν και λίγα, τα παγκάκια που βρίσκονται στην άκρη του λόφου σίγουρα είναι στα συν αυτής της επιλογής.

Άνω Γλυφάδα

Άνω Γλυφάδα

 

Πηγή εικόνων: boraeinai.grin2life.grdigital-camera.grtrip2athens.comnaturedigital.blogspot.grgeitoniamou.gr

Δέσποινα Τσίρου
Δέσποινα Τσίρου

Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Λατρεύει αθεράπευτα τα ταξίδια και τις τέχνες. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και αγαπά το πράσινο χρώμα. Σχεδόν πάντα θα τη βρείτε να περιτριγυρίζεται από βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου. Φύσει υπερκινητική και αισιόδοξη απεχθάνεται την ανία. Ευελπιστεί να ακολουθήσει καριέρα ως πολεμική ανταποκρίτρια. Motto: Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.

15025510_10154836728124756_4742875391869166016_o
antalaalimos-410x580

Κάντε ένα σχόλιο: