Οι νέοι τεμπέληδες; Δε νομίζω.

Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Είσαι νέος; Στη δεκαετία των 20; Tότε έχεις τα μυαλά πάνω απ’ το κεφάλι σου!
Τα επιφανειακά ζητήματα και οι διόλου σημαντικές αποφάσεις είναι το χαρακτηριστικό της νεολαίας, σύμφωνα με τον πληθυσμό 30+. Το γεγονός ότι ξεφεύγουν της ηλικίας προωθεί αυτές τις σκέψεις. Ναι, σίγουρα το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η σημερινή κοινωνία, που έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιβάλλει την κούραση μέχρι τελικής πτώσεως, τα μόνιμα εμπόδια στην ζωή μας και κατ’ επέκταση το αρνητικό συναίσθημα για τους πιο “φευγάτους” νέους που δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική ζωή.


Οι πεποιθήσεις αυτές λανθασμένα υπάρχουν στα μυαλά των ανθρώπων, καθώς σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι νέοι αγωνιούν για το μέλλον τους, τη δουλειά και τις σπουδές τους. Στο ερώτημα τι συζητούν περισσότερο με συνομηλίκους τους, η πρώτη σε απαντήσεις κατηγορία ήταν τα επαγγελματικά. Αγωνία και άγχος είναι τα κυριότερα συναισθήματά τους, λόγω αυξημένης ανεργίας και έλλειψης προϋπηρεσίας. Οι επόμενες σε απαντήσεις κατηγορίες με σειρά προτεραιότητας ήταν το μέλλον, οι σπουδές, η πολιτική και μετέπειτα οι ανθρώπινες σχέσεις, η φιλοσοφία, το φαγητό και οι δραστηριότητες.

youth_silhouette
Φοβούμενοι τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, το μυαλό τους δεν επαναπαύεται και δε βολεύονται μόνο με βόλτες, φαγητά και ποτό. Οι περισσότεροι μάλιστα δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους ή αναγκάζονται να βρουν εργασία σε τομείς διαφορετικούς απ’ αυτούς της εκπαίδευσής τους.
Οι απόψεις λοιπόν περί οκνηρίας και καλοπέρασης των 20+ είναι αβάσιμες αντιλήψεις εξαιτίας της ουσιαστικής συναναστροφής ατόμων διαφόρων ηλικιών καθώς και της καθημερινότητας που τρέχει και μας οδηγεί στη δίνη των προβλημάτων. Η νεολαία αποτελείται από ανθρώπους με όραμα, όνειρα και θέληση για ζωή και είναι εκείνη η ηλικιακή ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Μην την υποτιμούμε.

Πηγή εικόνων: redeem.comcrownheights.orgtumblr.com

Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου
Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Είμαι 20 χρόνων και σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού. Τρελαίνομαι να ψάχνω κάθε μέρα καινούριες ειδήσεις σε ειδησεογραφικά blogs, θεωρώ ότι η μουσική είναι κινητήριος δύναμη στη ζωή, είμαι αθεράπευτα ρομαντική με ειδίκευση στα μελιστάλαχτα άρθρα περί σχέσεων και συναισθημάτων. Έχω κολλήσει με την γιόγκα και οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να με δεις να κάνω ακροβατικά σαν πίθηκος πάνω σε δέντρο! Για να δώσω και μια πιο ψαγμένη νότα, γνωρίζω αγγλικά, γερμανικά και θεωρώ πολύ σημαντικά τα ταξίδια γιατί αφήνουν συνήθως ευχάριστες αναμνήσεις και μας γεμίζουν με νέες εμπειρίες!

14647326_1592801730746073_1450754007_o

Κάντε ένα σχόλιο: