14689941_1413941371969182_1130430965_o

Σπιτικό τηγανητό παγωτό με άρωμα καλοκαιριού!

Ελένη Πουλογιαννοπούλου

Προσοχή! Είναι δύσκολο και θέλει πειθαρχία στην εκτέλεση της συνταγής, αλλά η απόλαυση είναι μεγάλη. Το μικρόβιο για τα απαιτητικά μαγειρέματα, προφανώς της αδερφής μου (εγώ επιχειρώ τηγάνισμα αυγού, άντε και κανένα μακαρόνι το πολύ!).

Προειδοποιώ: το παγωτό είναι ένα ωραιότατο οικογενειακό από το σούπερ μάρκετ με γεύση μαστίχα. Οι πιο θαρραλέοι και μη φυγόπονοι μπορούν να φτιάξουν και σπιτικό, όρεξη να υπάρχει. Ωστόσο, το αγοραστό προτείνεται διότι ελαχιστοποιούνται απρόοπτα όπως το λιώσιμο ή το υπερβολικό πάγωμα που θα σας δυσκολέψουν κι άλλο τη ζωή.

Λοιπόν, ξεκινάμε:

14672671_1413941761969143_436203247_o

1. Σε ένα ταψί ή τάπερ που χωράει στην κατάψυξη απλώνουμε μία λαδόκολλα. Στη συνέχεια, με συνοπτικές διαδικασίες (το παγωτό λιώνει πολύ εύκολα), τοποθετούμε όσες μπάλες παγωτού επιθυμούμε και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

14672869_1413941751969144_900320871_o

2. Περιμένοντας, τρίβουμε μπισκότο σε ένα μπολ, αρκετό για να καλύψει όλες τις μπάλες.

14689859_1413941741969145_1613635660_o

3. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, βουτάμε μία μία τις μπάλες μέσα στο μπισκότο όσο πιο γρήγορα και καλά μπορούμε και στη συνέχεια τις καταψύχουμε για 30 λεπτά ακόμη.

14699494_1413941691969150_129230747_o

 

14689896_1413941558635830_441795854_o

4. Σειρά έχει η επικάλυψη με αυγό και κατευθείαν με άλλη μία στρώση μπισκότου. Επιμεληθείτε σωστά και γρήγορα τις στρώσεις ώστε να μη λιώσει το παγωτό σας και ταυτόχρονα να έχει επαρκές “κάλυμμα” για την προστασία του στο τηγάνισμα. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

14632767_1413941548635831_1313407538_o

14646753_1413941501969169_1389539316_o

5. Και επιτέλους ήρθε η ώρα! Αφήστε αρκετή ποσότητα λαδιού να κάψει και στη συνέχεια ρίξτε μέσα να κολυμπήσουν μόνο όσες μπάλες θέλετε να καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή. 10-15 δευτερόλεπτα και …έτοιμο! Μπορείτε να κρατήσετε μερικές μπάλες για τηγάνισμα για την ίδια, την επόμενη ή και 2 ημέρες μετά.

 

14699624_1413941418635844_1710368331_o

Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό και κρύο παγωτό με μία πεντανόστιμη κρούστα. Γιάμιιιιι!!

14689941_1413941371969182_1130430965_o

 

Εκτέλεση συνταγής: Μαριάννα Πουλογιαννοπούλου

Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

Ελένη Πουλογιαννοπούλου
Ελένη Πουλογιαννοπούλου

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Κατάγεται από την Πάρο, ένα χωριό της Μεσσήνης και από την Πόλη. Λατρεύει τα ταξίδια, τα ελληνικά νησιά, τα αστυνομικά της Agatha Christie, την όμορφη παρέα, το καλό κρασί και φυσικά τις λιχουδιές (κυρίως αλμυρές, αλλά με αδυναμία στα ταρτάκια!). Σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, τραγουδάει ενίοτε, και ελπίζει κάποια στιγμή να γίνει μία άξια γιατρός, να μη χάσει τους φίλους της και επιτέλους να καταφέρει να πάρει ένα σκύλο!

steelfest-day-2-batushka-choir
04-starry-night-vincent-van-gogh-980x776

Κάντε ένα σχόλιο: