g

“Χρυσός” στις ελληνικές καρδιές ο Γιαννιώτης!

Μαρία Κοσμίδου

Έπεσε η αυλαία σήμερα για το Σπύρο Γιαννιώτη. Ο 36χρονος αθλητής αγωνίστηκε για τελευταία φορά σήμερα το μεσημέρι στη μαραθώνια κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και κατάφερε να μας κόψει την ανάσα. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος, αν και είχε τον ίδιο ακριβώς χρόνο -1:52:59:8 – με το Ολλανδό νικητή της κούρσας, Φέρι Βίρτμαν. Αν και φαινόταν πως ο Γιαννιώτης θα κατακτούσε το χρυσό, η κεκτημένη ταχύτητα που ανέπτυξε στα τελευταία μέτρα του αγώνα και το καθυστερημένο χτύπημά του ταμπλό ήταν αρκετά για να τον απομακρύνουν από την κεντρική θέση στο ολυμπιακό βάθρο.

Η ελληνική αποστολή δε δίστασε να καταθέσει ένσταση στους διοργανωτές, επιδιώκοντας να απονεμηθούν δύο χρυσά μετάλλια, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολα, με βάση τα λεγόμενα του Έλληνα προπονητή, Νίκου Γέμελου. Μέτα από λίγη ώρα, ο ίδιος ο Σπύρος Γιαννιώτης αποδέχτηκε τη νίκη του Ολλανδού κολυμβητή δηλώνοντας πως ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια και πως για τον ίδιο η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από την Κέρκυρα έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλά πρωταθλήματα. Αξιοπρόσεκτη ήταν μάλιστα η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, όπου αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θαλάσσης. Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πρώτη του εμπειρία ήταν στο Σύδνεϋ. Το 2004 έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, όπου κατάφερε να βγει 7ος στα 400 μέτρα ελεύθερο. Η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στον τελικό των 10 χιλιομέτρων ανοιχτής θάλασσας δεν ήταν τόσο καλή όσο η σημερινή, δεδομένου ότι τερμάτισε στη 17η θέση. Επέστρεψε ωστόσο, πιο δυναμικός στην Ολυμπιάδα στο Λονδίνο το 2012, αγωνιζόμενος στο ίδιο άθλημα. Παρά όμως την εξαιρετική εμφάνιση και προετοιμασία του, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, διότι κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 1:50:05:3. Οι δηλώσεις που ακολούθησαν μάλιστα μετά από τη συγκεκριμένη εμφάνιση είναι γνωστές μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος εμφανώς στενοχωρημένος, ξεσπά σε κλάματα λέγοντας πως όνειρο του ήταν το βάθρο, εκτιμώντας παράλληλα την εξαιρετική θέση που κατέλαβε στα 32 του τότε χρόνια

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από τις δηλώσεις του Έλληνα κολυμβητή στην Ολυμπιάδα του 2012:

Λίγα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2016, το όνειρο του γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Σήμερα ο Σπύρος Γιαννιώτης έγινε αργυρός! Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να αποσπάσει στην τελευταία του επίσημη αθλητική εμφάνιση, χαρίζοντας σε όλους τους Έλληνες ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο.

Πολλά συγχαρητήρια στον Έλληνα Ολυμπιονίκη, όχι μόνο για την αθλητική του πορεία, αλλά κυρίως για το ήθος του.

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις μοναδικές στιγμές που προσφέρουν όλοι οι αθλητές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πηγή εικόνων: i-eidisi.comstoxos.grreuters.com

Μαρία Κοσμίδου
Μαρία Κοσμίδου

Είναι 21 χρονών και τριτοετής φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Ξεκινάει πάντα τη μέρα της με μουσική πατώντας απλά το κουμπί του ραδιοφώνου και αμέσως η διάθεση της αλλάζει. Γεμίζει τη μέρα της με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, μια από αυτές είναι και το γυμναστήριο. Ενδιαφέρεται πολύ τον τελευταίο καιρό για DIY κατασκευές και δεν είναι απίθανο να τη δεις πελαγωμένη γύρω από φωτογραφίες, κορνίζες, χρώματα, κορδέλες παλεύοντας να φτιάξει το δικό της δημιούργημα. Αγαπά τις φωτογραφίες, ιδιαιτέρως στην αυθεντική τους μορφή, γι’ αυτό υποστηρίζει ακόμη το παλιό καλό φωτογραφικό άλμπουμ. Τρελαίνεται για το καλοκαίρι στην πόλη και στα νησιά και έχει αδυναμία στις νύχτες με καλή παρέα, μουσική, ταράτσες με θέα και ατέλειωτα παιχνίδια.

f992ff102e67d0bd6cd8f3df666122f8
banner-chania

Κάντε ένα σχόλιο: