smash_alarm_clock

Εύκολοι τρόποι να σηκώνεστε ευδιάθετοι το πρωί!

Μαρία Κοσμίδου

]Το χαμόγελο, η θετική σκέψη, αλλά και η καλή διάθεση είναι τα πιο σημαντικά εφόδια στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν όμως, μέρες που δε νιώθουμε καλά, κάτι μας φταίει, όλα μας πάνε στραβά, το πρόγραμμα μας δεν τηρείται όπως θα θέλαμε. Αυτά και χίλια δυο άλλα πράγματα μας απογοητεύουν και εξαφανίζουν αυτή την πολύτιμη καμπύλη που δημιουργείται στο πρόσωπό μας όταν χαμογελάμε. Όπως λένε λοιπόν οι γιαγιάδες μας, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Πάμε λοιπόν φίλε αναγνώστη να δούμε μερικούς απλούς τρόπους να ξυπνάς λίγο πιο ευδιάθετος και αισιόδοξος, ώστε η κάθε μέρα σου να είναι ολοένα και καλύτερη από την προηγούμενη.

1.Το πρώτο βήμα είναι πολύ απλό. Άνοιξε το παράθυρό σου για να μπει φως. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι πρώτες ακτίνες του ήλιου που θα μπουν με φόρα στο δωμάτιο σου, θα κάνουν το αγουροξυπνημένο σου πρόσωπο να χαμογελάσει.

open-window-740x385

2.Επόμενο βήμα, μη μπεις στον πειρασμό να πατήσεις την αναβολή του ξυπνητηριού. Σήκω και ρίξε μια γενναιόδωρη ποσότητα νερό στο πρόσωπό σου. Το νερό θα σε δροσίσει και θα σε ξυπνήσει για τα καλά. Η ενυδάτωση άλλωστε, είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό από κάθε άποψη, γι’ αυτό στη συνέχεια κατανάλωσε ένα ποτήρι δροσερό νερό.

water_inna_face_by_zod_whisper

3.Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι πιο ενεργητική, για να εξασφαλίσουμε τη χαρούμενη διάθεση σου για το ξεκίνημα της ημέρας. Βάλε μουσική, φυσικά! Ένα πάτημα στο On του ραδιοφώνου, η επιλογή του αγαπημένου σου σταθμού, το track που παίζει στο repeat από μέσα σου ό,τι κι αν κάνεις, ή η φοβερή playlist που έχεις φτιάξει στο κινητό σου θα επιφέρει εγγυημένα αποτελέσματα.

Processed with VSCOcam with b4 preset

Processed with VSCOcam with b4 preset

Tip: Φρόντισε η μουσική σου επιλογή να είναι κεφάτη. Αν σου έρθει η επιθυμία να χορέψεις, μη διστάσεις! Άφησε το σώμα σου να εκφραστεί! Αμέσως θα νιώσεις πιο ανέμελος και γεμάτος ενέργεια.

4.Βάλε σε λειτουργία το αγαπημένο σου motto. Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου να θέτει ως στόχο της ημέρας την εκπλήρωση του. Αν μάλιστα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το motto σου, τόσο το καλύτερο για σένα. Μη σταματήσεις όμως εκεί, αναζήτησε κατευθείαν το επόμενο.

d870895f48a1186761312cd0b0384e76

5.Τέλος, το βράδυ πριν κοιμηθείς, οργάνωσε τι θέλεις να κάνεις την επόμενη μέρα. Αν φτιάξεις το πρόγραμμά σου με πράγματα που σε ευχαριστούν και που αγαπάς, τότε σίγουρα θα σηκωθείς με χαρά και ανυπομονησία.

ds

Η χαρά και ευτυχία βρίσκονται στα πιο απλά και μικρά πράγματα γύρω μας. Αναζητήστε τα. Ίσως να βρίσκονται σε κάποιο από το παραπάνω βήματα, ίσως και όχι. Δε χάνετε ωστόσο κάτι, αν τα δοκιμάσετε. Εμείς σας τα προτείνουμε. Η πρωτοβουλία δική σας!

Μαρία Κοσμίδου
Μαρία Κοσμίδου

Είναι 21 χρονών και τριτοετής φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Ξεκινάει πάντα τη μέρα της με μουσική πατώντας απλά το κουμπί του ραδιοφώνου και αμέσως η διάθεση της αλλάζει. Γεμίζει τη μέρα της με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, μια από αυτές είναι και το γυμναστήριο. Ενδιαφέρεται πολύ τον τελευταίο καιρό για DIY κατασκευές και δεν είναι απίθανο να τη δεις πελαγωμένη γύρω από φωτογραφίες, κορνίζες, χρώματα, κορδέλες παλεύοντας να φτιάξει το δικό της δημιούργημα. Αγαπά τις φωτογραφίες, ιδιαιτέρως στην αυθεντική τους μορφή, γι’ αυτό υποστηρίζει ακόμη το παλιό καλό φωτογραφικό άλμπουμ. Τρελαίνεται για το καλοκαίρι στην πόλη και στα νησιά και έχει αδυναμία στις νύχτες με καλή παρέα, μουσική, ταράτσες με θέα και ατέλειωτα παιχνίδια.

Νέα Υόρκη: Οργάνωση και πολυπλοκότητα σε μία μητρόπολη
harry potter 2

Κάντε ένα σχόλιο: